Første skoledag!

Nå kommer innlegget dere alle har ventet på. Hvordan gikk min første skoledag i Canada. Dette blir nok et langt innlegg, men viss jeg skal oppdatere dere i en setning; det gikk bedre enn ventet, men det var ganske så kaotisk.

Alarmene er på plass. Og jeg må gi slipp på feriefølelsen min.

ikke så veldig klar kan man vel si jeg var da jeg sto opp i dag morges.

men sekken og ordboka derimot, de var definetivt klare.

Jeg gikk kl 8 ut døra, ganske så nervøs og ringte Tonje på veien. Hennes dag gikk bra, og hun roet meg ned. Jeg annkom skolen 20 min før den begynte, og jeg tok meg en omvei før klokken ble ti på ni, og jeg møtte Ingrid. Jeg kom meg fram til mitt homeroom etter å ha spurt en eller annen elev om veien. I homeroomet sto en lærer og snakket i en time. Plutselig ringte skoleklokka og alle elevene og læreren forsvant. Meg og Simen sto som to spørsmålstegn og visste ikke hva vi skulle nå. Skulle vi gå til første time som det var midt i, skulle vi vente og gå til andre time når den begynnte, eller kunne vi gå hjem. Gangen var helt kaotisk, mange mennesker og alt sto bare helt i ro. Etter å ha spurt 4 stykker inkl 2 lærere kom jeg meg fram til mitt engelsk klasserom. Ja, jeg kom forseint, det er trossalt bare 5 min mellom hver time. Jeg grudde meg masse til denne engelsktimen, med tanke på at jeg ikke er så flink i engelsk. Heldigvis var det som møtte meg en innvandrer klasse, der vi var 2,5 fra Europa, og 20,5 fra Asia (han ene var fra Russland, og er derfor litt av begge deler). Gikk greit det asså, skulle skrive en stil på fire paragrafer om meg selv.

5 minutter, og jeg skulle finne samfunnsfagklassen min! Fant en snill lærer som fulgte meg til dette klasserommet. Og jeg kom presis til denne timen. Dette var også en innvandrer klasse, Jippi, vi var itilleg tre nordmenn. Hele kurset handler egentlig om globalisering, noe som passer meg utmerket, med tanke på at det var det hele 10kl handlet om. Lunchpause: Jeg fant Ingrid, så jeg slapp å være forever alone. Vi spise maten vår i trappen, da hele kantina var full. 

Det ble gym. Fant selfølgelig ikke den gymsalen jeg skulle være i, så måtte spørre en lærer. Han viste meg til hovedgymsalen der alle gymelevene skulle møtes. Det jeg ikke viste var at grade 10 satt på den ene halvdelen, og grade 11 og 12 var på den andre. Så jeg slo meg ned med grade 10. Tok meg en halvtime å forstå at jeg ikke skulle være her, og jeg gikk flau over til andre delen av gymsalen. Etter en stund ble jeg kjent med en jente, som også var ny fra et annet sted i Canada, da hun skulle vise meg hvor jeg hadde skapet mitt. Dum som jeg er visste ikke jeg hvordan jeg skulle åpne skapet, for de har en forbanna innvikla lås. Men hun jenta hjalp meg med det og. Hun var snill og hyggelig hun asså, det irriterte meg bare at hun alltid gikk med hodet ned i bakken.. I gymmen ble ble vi fortalt at vi skal på camping om to uker. Gleder meg jeg ass. Men det gjorde ikke de andre jentene. De klaget over at de måtte sette opp teltet selv, lage mat selv, og at vi skal gå tur. Men herrgud, vi slipper jo å bære tingene våre mens vi går på turen, hva er da galt. Skulle likt å se disse jentene gå til Viglesdalen eller Tomannsbu med en 20kg sekk og bare sorpe og regn.

Så kom det verste av alt. Ja, jeg måtte spør om veien. Det var biologi som sto på timeplanen. Egentlig trodde jeg det kom til å være det letteste, men det viste seg å være grusomt. Forsto ingenting, og ingen ville snakke med meg :( Satt vesiden av to jenter, som bare satt og baksnakka andre jenter.. Ikke bra. Timen handlet om fotosyntesen, noe jeg engentlig kan, var trossalt den eneste som kunne den kjemiskeformen. Men resten forsto jeg ikke. Jeg kunne ikke ordet på druesukker, og alle de andre ordene.. Hadde lyst å bare gi opp. Men man gir ikke opp etter bare 90 minutter asså. 

Nå må jeg sette meg ned å fullføre engelskleksene, og lese biologien og se om jeg forstår litt mer nå.

Krysser fingrene for at jeg får meg venner ådi i morgen. Skal prøve mitt ytterste. Savner norsk skole, norske folk, og det norske språk <3

7 kommentarer

anine

06.09.2012 kl.09:06

d gikk jo bra d heidi! savne deg her hjemme i Norge, men du kommer til å få det kjempe gøy, d går seg nok mere til etterhvert

klem anine <3

Caroline

06.09.2012 kl.09:07

Hei hegga! Hørres ut som om det gikk bra vertfall :-)) eg e sikker på at du får deg mange friends og biologi ordå lære du deg fort! Stay in there, du e gode!

Norge savne deg og <3

Vilde Marie

06.09.2012 kl.14:03

Virke som det har vært gøy første dag! håpe du får ein fin opplevelse der borte!

Tonje D

06.09.2012 kl.19:10

åå så bra det gikk bra!!! <3

ingrid

09.09.2012 kl.08:06

haha me ska klare dette heidi! litt loners i starten e alltid phett

Hilde

10.09.2012 kl.15:54

du e flink hegghegg <3 ! kos deg masse videre

Skriv en ny kommentar

Heidi Haga

Heidi Haga

17, Sola


Heidi Haga

  • Det var en gang en 16år gammel jente som bodde i Stavanger. Hun fikk plutselig for seg at hun ville til Canada. Så hun tok med seg familien og flyttet dit ett år. Og levde lykkelig alle sine dager ådi.

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


hits