Canadisk defenisjon av livet.

Helg. Helg har fått en ny definisjon her i Canada. Helg betyr hjemmeskole. Det fungerer sånn her: Rett før helgen starter gir lærerene deg et tonn med lekser. Så mye lekser at det ikke er plass i sekken til alt, og du må ta med deg en bag for å få plass til resten. Leksene er ikke noe lette greier å fulføre heller. Man skal sitte konsentrert i mange timer, og spørsmålene skal ikke være lette å løse. Faktisk så vanskelige at det er nærmest forventet at du skal møte opp på skolen mandagsmorgen, 35 minutt før det ringer inn, for å bli forklart hvordan du skal gjør det. Hele uken får du også utrolig mye lekser, som det faktisk er umulig å få unnagjort på ettermiddagen, og du sitter derfor med de leksene som også skal gjøres i helgen. Og selfølgelig er det en selfølge at man har prøvene på mandager, for da har man god til å pugge til prøven, uten at det skal gå ut over annet skolepensum de vil dekke. For helg, det betyr 12 timers skoledag her i Canada.

Det er springbreak om en uke. Jeg skal til Hawaii, noe jeg gleder meg veldig til. Problemer er jo den canadiske definisjonen av ferie, som vil si 7 dager med 12 timers hjemmeskolearbeid. Så jeg kan alltids ligge på stranda, sugle på surfere mens jeg gjør fysikklekser, eller pugger alle navnene på hormonene vi har i kroppen. Det er ikke umulig. Det som er problemet er at jeg bare kan ha med 20kg bagasje. Klarer som regel alltid det, da jeg har en bror som bare trenger 1kg bagasje. Men når jeg må ta med meg skolebøkene som veier 18kg, da har jeg bare to kg igjen. Hvem løser det? Kan jeg kreve at skolen betaler overvekten? For det er jo søren ikke min feil at de mener at ferie er skole. Så skal det sies at klassegjennomsnittet i fysikklassen min er 4,9. HVEM SØREN HAR ET KLASSEGJENNOMSNITT PÅ 4,9??? Det er spørsmålet som plager meg. Heldigvis dro jeg det kraftig ned, hehe, skulle nok egentlig være 5,4 eller noe slikt. 


Nå må jeg sette igang med matte lesingen (fun fact! Matte er det faget jeg får best karakter i, hva sier det dere?). Jeg håper dere har en flott helg (helg med norsk definisjon, som betyr FRII!!) Vi snakkes en gang da. 

Én kommentar

Hilde

17.03.2013 kl.10:51

stå på hegghegg, du e gooood ! <3

Skriv en ny kommentar


hits