Spring pt. 1

Det er april, og våren hadde vært fullt i gang hadde jeg vært hjemme. Det hadde ikke vært snø på bakken, og drittlukta hadde inntatt Tananger for lenge siden..

Men er det vår i Calgary? Drittlukta er ikke her i Calgary, og snøen ligger fortsatt på bakken. Jeg er fortsatt litt vinterdeprimert. Dette er ikke vår, eller det er iallefall ikke en vår som jeg er vandt til. Jeg er vant til en vår der alle er glade, der alle bruker hver minste sekund med sol til tæne ute på terrassen. Pollen er i lufta, og gresset er i den klareste grønnfargen etter ett år med masse regn. Jeg er vandt til en vår der alle legger ut bilder av jordbær duppet i melkesjokolade fra freia på instagram, og en vår der vi klager om hvor kjedelig livet vårt er ute på bondelandet, og hvor vi drømmer oss bort til den perfekte sommer. Hver vår er det det samme, og vi snakker om hva vi planla sist vår, som ikke skjedde, men som skal skje denne sommeren.

Det er ikke sånn at drittlukta er det jeg savner med Tananger, for hadde dere bodd på et sted der det ligger kumøkk hvor enn du ser ville du forstått, men det er det som er vår i mine tanker. Det er en av de små tingene jeg savner som alltid har vært definisjonen på vår, de som alle de hjemme tar som en selvfølge. Og jeg hadde nok aldri trodd at jeg ville savne drittlukta eller et kjempe grønt gress før jeg dro.. Alle hjemme sier hver gang jeg nevner savnet at det ikke skjer noe spessielt hjemme, og at jeg ikke går glipp av noe. "Sama gammla.., skam kjedelig..."  Og det kan godt være det stemmer, men det er det jeg savner. Det kjedelige.. Den syklusen vi hadde der hjemme, med å gjøre det samme hver helg, er det jeg savner mest av alt sammen.

Den syklusen er det samme som våren. Våren der drittlukta kom fram. Jeg kunne gått vært foruten den, men det er den som er trygg. Det er tegnet på at alt er som før, og at jeg fortsatt har tid til å gjøre alt som skal bli gjort.  Det er den som er tegnet på at endelig skal det snart bil sommer, og jeg kan slappe av, og nyte det fantastiske livet jeg faktisk lever, selv om det ikke lever opp til alle drømmene og planene vi alltid planlegger. 

Jeg tror ingen av dere vil forstå, før dere kanskje sitter i samme situasjon selv. Selv ikke da er jeg sikker på at dere vil forstå. For jeg har alltid vært glad i min lille by (det er ikke en by en gang, såvidt annerkjent som et tettsted xd), og aldri trengt å flytte bort, eller klage om hvor kjedelig der er å bo her jeg bor med 7tusen mennesker. Men det er de små tingene som drittlukta i Tananger, gjemme seg for Hompen eller å møte kjente mennesker på bussen som er de jeg savner (okei, Hopmen, hahah, jeg savner ikke han, ikke smilemannen heller, men du ser tegninga). De er ting jeg aldri vil møte andre steder, og det er derfor jeg savner dem mest. Det er det som er sannheten, og det blir jeg mer og mer klar over for hver dag som kommer, og hver dag en ny vårdag skulle passert. Men drittlukta får jeg ikke oppleve før neste år igjen. Heldigvis kommer neste år.. 

Dette er på ingen måte et syte innlegg, eller noe annet, for det er ikke det at jeg akkuratt nå har et stort savn, jeg prøver bare sette ord på tanker. Dette er tanker jeg har hatt, som virket så ufattelig smarte i hodet mitt, men som jeg ikke vet som gir så mye mening på papiret. Jeg prøver bare å forklare mitt savn, slik at jeg kan forstå, og huske om et par år, når savnet ikke er der lenger.

 

Og selvfølgelig savner jeg mine kjære, makrell i tomat, majones og godteri.. Aldri ta det forgitt mine beste.

6 kommentarer

Katarina

03.04.2013 kl.21:20

Selv om du savne Tananger og de små tingene, så husk på at neste år vil du savne det uvanlige, det som gjorde Calgary til Calgary, det som grunna alle minnene dine og det som gjorde at du vokste på deg sjøl. Me savne deg masse hjemma, vertfall eg! Glede meg masse til å tilbringe neste vår med deg (forhåpentligvis i danmark xd) og resten av alle årene! du e meget savna

Tonje

03.04.2013 kl.21:34

Gresset e alltid grønnere på den andre siden :-) eg skjønne det har vært vanskelig og eg har kjent savnet eg og. Men ikje la savner ditt tåke for alt det fine du har lært i Canada. Super glad i deg og glede meg te å se deg igjen <3 du e ein supertjej

Sanne

03.04.2013 kl.21:57

Tananger, drittluktå og makrellen i tomaten savne deg og Heidi! Alt sammen glede seg til du komme tilbake igjen! Me vett det e tøft for deg, men eg tror du komme til å se tilbake på året i Calgary som et veldig lærerikt år. Du har tilogmed komt oss et skritt i forveien å lært deg å sette pris på drittluktå! Love deg at med eingang det komme smellsnap på iphone så ska du få i hauger av lass. Senda den over te Calgary ska eg

Ily Heidi, alltid

Heidi Haga

07.04.2013 kl.03:47

Sanne: and I love you forever and always

Heidi Haga

07.04.2013 kl.03:47

Tonje: du e alltid den beste

Heidi Haga

07.04.2013 kl.03:48

Katarina: du eie katt!! seff maaaaaan det e digg å ver nordmann i danmark vettu.

Skriv en ny kommentar


hits